• English version

 • Spirit-o-meter!

 • Team “Kindred Spirits” start NU
  met trainen & fondsenwerving
  voor deelname aan de 60 km wandeling
  van “A Sister’s Hope” in 2012
  t.b.v. borstkankeronderzoek

  http://www.asistershope.nl

 • Categorieen

Op 16 november werd in Nieuwsuur aan het grote publiek bekend gemaakt dat Pink Ribbon slechts een klein deel van haar inkomsten aan de Wetenschap doneert. Hoe zit het precies?

Uit onderzoek door borstkankerveteraan Karin Spaink ( http://www.spaink.net/2011/11/19/pink-ribbon-in-cijfers/ ) blijkt dat het  enige geld dat Pink Ribbon naar wetenschappelijk onderzoek doorsluist, juist het geld is dat A Sister’s Hope en het Koningin Wilhelmina Fonds voor Pink Ribbon hebben ingezameld en voor kankeronderzoek hebben geoormerkt. Pink Ribbon zelf gaf geen cent aan wetenschappelijk onderzoek naar kanker en besteedde haar inkomsten aan psychosociale zorg en aan bewustwording.

Wat vreselijk naar dat ook Pink Ribbon de verleiding van ‘de witte leugen’ niet heeft kunnen weerstaan.

En wat fijn dat Team Kindred Spirits zich heeft verbonden aan een organisatie die het vertrouwen wél waard is. We vinden het vooral heel geruststellend dat het vertrouwen dat onze sponsors in ons stellen met hun donatie niet beschaamd wordt!

Omdat ik graag wilde weten hoeveel van het bij elkaar gewandelde geld uiteindelijk bij research terecht komt heb ik contact opgenomen met Martje Hoekmeijer van Stichting A Sister’s Hope en haar gevraagd welk percentage zij kwijt zijn aan salarissen, marketing en overige kosten en hoeveel er uiteindelijk voor wetenschappelijk onderzoek overblijft. Ze liet mij weten A Sister’s Hope een gemiddelde over 4 jaar heeft van 85,1% dat naar onderzoek ging. A Sister’s Hope haalde in 4 jaar tijd 2,7 miljoen euro op voor wetenschappelijk onderzoek in Nederland. Het percentage individuele donaties dat naar het goede doel is gegaan varieerde van 82,3% tot 88,9%. Dit prachtige percentage werd mede mogelijk gemaakt door sponsoren als RocheBV met hun Breast Friends project, DHL Express en alle sponsoren die producten hebben gesponsord de afgelopen jaren. Hoe meer wandelaars en crew gelden ophalen hoe hoger het percentage is dat naar onderzoek gaat.

Wij hopen als team Kindred Spirits bij te dragen aan het realiseren van een hoger percentage dat ten goede komt aan research door vrolijk verder te gaan met het zoeken van sponsors!

Tenslotte: wie nog meer wil lezen over A Sister’s Hope en hun bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek, onderstaand het persbericht dat zij uitbrachten over hun bedrijfsfilosofie op 17 november.

————————————————————————————————————————————–

PERSBERICHT                                                               17 november 2011

Ruim 3,5 miljoen euro naar wetenschappers

Stichting A Sister’s Hope steunt wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker

Naar aanleiding van de uitzending van Nieuwsuur gisteren waarin bekend werd gemaakt dat Stichting Pink Ribbon slechts een klein deel van haar inkomsten aan de Wetenschap doneert, hecht Stichting A Sister’s Hope er waarde aan om inzicht te geven in haar bedrijfsfilosofie:

Het geld dat jaarlijks wordt ingezameld door de stichting A Sister’s Hope gaat rechtstreeks naar wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker. In de afgelopen vijf jaar werd met de jaarlijkse sponsorloop van 60km in totaal ruim 3,5 miljoen euro opgehaald. Het geld dat door de deelnemers van Stichting A Sister’s Hope wordt opgebracht, gaat o.a. rechtstreeks naar onderzoekers van de Erasmus Universiteit in Rotterdam, het LUMC, het UMC Groningen, UMC Utrecht en NKI-AVL in Amsterdam.

Voor een onderzoek van het NKI-AVL is de opbrengst van Stichting A Sister’s Hope van levensbelang. Sabine Linn, borstkankerspecialist en onderzoeker vertelt: “De steun van A Sister’s Hope is van vitaal belang voor het onderzoek naar factoren die ongevoeligheid veroorzaken tegen hormonale behandeling, en is een grote pijler binnen onze onderzoekslijn. Zonder deze steun zouden we potentieel zeer belangrijke vindingen in het laboratorium niet kunnen vertalen naar gebruik in de klinische praktijk.”

Geen band met Stichting Pink Ribbon

Stichting A Sister’s Hope is in 2006 opgericht om gelden op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker. Martje Hoekmeijer, van Stichting A Sister’s Hope: “In het begin van ons bestaan hebben we samengewerkt met Stichting Pink Ribbon, wij staan er persoonlijk voor garant dat het opgehaalde geld altijd rechtstreeks naar het wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker is gegaan en niet bij Stichting Pink Ribbon is blijven hangen. Stichting A Sister’s Hope heeft altijd rechtstreeks contact gehad met de onderzoekers en van hen ook in alle gevallen een bevestiging van ontvangst van de gelden ontvangen. Gelden opgehaald door Stichting A Sister’s Hope zijn vanaf 2010 direct van Stichting A Sister’s Hope naar de onderzoeken gegaan. De uitzending van Nieuwsuur gisteravond sterkt ons in onze missie om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar borstkanker en deze afschuwelijke ziekte de baas te worden.”

In Nederland wordt 1 op de 8 vrouwen geconfronteerd met borstkanker en van elke 200 borstkankerpatiënten is er één man. Onderzoekers komen elk jaar een stapje dichterbij de genezing van borstkanker en toch is het voor sommigen nog steeds te laat. Onderzoek kost veel geld. En daar komen de deelnemers van Stichting A Sister’s Hope voor in actie!

Kijk voor meer informatie op www.asistershope.nl

Next Post
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 • Over Kindred Spirits:

  A Sister’s Hope draagt gemiddeld 85 % van donaties
  rechtstreeks bij aan borstkanker onderzoek;
  tot nu toe zo’n € 3 ½ miljoen.
  Kindred Spirits hoopt dat 2012 met jullie steun een topjaar wordt!

 • Contact!

  Wil je meer weten over wat wij doen? Stuur een mailtje naar: kindredspiritsblog @gmail.com

 • Manifesto

%d bloggers like this: